Esittely

Kouluttaja pähkinänkuoressa:
– aloittanut koiraharrastuksen 2002
– opiskellut Kannuksen kennellinjalla 2006-2010
– työskennellyt Koirakoulu Active Dogilla 2010-2016
– työskennellyt Koirakoulu Kompassilla 2016-
– saavuttanut vara-maajoukkuepaikan sekä tokossa (vuodelle 2009) että suojelussa (vuodelle 2018)
– saavuttanut tokossa mm. SM2- ja SM5-sijoitukset
– kilpaillut tokon ja suojelun lisäksi agilityssa, noutajien metsästyskokeissa sekä erikoisjäljellä

Jenni ja Moodi

Laajempi esittely:

Olen vuonna -90 syntynyt koira-alan ammattilainen ja aktiivinen koiraharrastaja Riihimäeltä, lähtöisin Pohjois-Suomesta. Ensimmäisen oman koirani sain 12-vuotiaana ja siitä asti olen kouluttanut koiria tavoitteellisesti. Olen kilpaillut tokossa, agilityssa, noutajien metsästyskokeissa, erikoisjäljellä ja nykyään ensijaisesti suojelussa. Minulla on ollut ilo omistaa hyvin erityyppisiä koiria aina seurakoirista metsästysnoutajien kautta käyttölinjaisiin belgianpaimenkoiriin, mikä on avartanut huimasti näkökulmaani erilaisten koirien kouluttamisesta. Esimerkiksi tokokokeisiin olen osallistunut ykköstulosten arvoisesti viidellä eri rodulla ja kouluttanut kaksi tottelevaisuusvaliota. Myös koirien jalostaminen ja käyttöominaisuuksien vaaliminen on kiehtonut minua koiraharrastustaipaleeni alusta asti. Kennelnimi Even Darker minulle myönnettiin vuonna 2017, ensimmäinen pentue käyttömalinoiseja on suunnitteilla loppuvuodelle 2018.

Saida

Toistaiseksi merkittävin kisakoirani on ollut yli 30 ykköstulosta tottelevaisuuskokeissa tahkonnut keeshondnarttu Saida, jonka kanssa saavutimme mm. yksilö SM-hopeaa ja varakoirakkopaikan maajoukkueeseen 2009. Saida on kuulunut myös Kennelliiton TOKO-Valmennusrenkaaseen. Toinen kouluttamani tottelevaisuusvalio oli labradorinnoutajanarttu Valo. Nyt kotonani asuu kaksi käyttömalinarttua, joista vanhempi, Moodi, on yhtä ykköstulosta vaille käyttövalio suojelussa ja sillä on osallistumisoikeus tokon erikoisvoittajaluokkaan. Moodilla olisi ollut paikka belgianpaimenkoirien suojelumaajoukkueeseen keväälle 2018, mutta koiran allergioiden vuoksi emme valitettavasti voineet ottaa paikkaa vastaan.

Opiskelin Kannuksen kennellinjalla vuosina 2006-2010. Heti valmistuttuani työllistyin alalle ja toimin kouluttajana Koirakoulu Active Dogilla Haukiputaalla kuuden vuoden ajan. Työskentely huipputason koirakoululla kehitti valtavasti ammattitaitoani ja asetti riman korkealle koulutusteni laadun suhteen. Lopulta tuli kuitenkin aika muuttaa tänne Etelä-Suomeen parempien harrastusmahdollisuuksien äärelle. Koirakoulu Kompassilla olen työskennellyt 9/2016 alkaen ja nyt käynnistelen omaa yritystoimintaani. Ammattikouluttajan töitä olen siis tehnyt yli seitsemän vuoden ajan. Lajikohtaisen kouluttamisen ja perustottelevaisuuden ohella nautin työskentelystä ongelmakoirien parissa. 

Käy tutustumassa myös koulutusideologiaani.

Jenni ja Trolli

Mainokset